Aktuellt
Kvarnen Flora
Byskrinet i Övra Bägby
Guldring som hittades i en krigargrav i Övra Bägby
En av fem milstolpar i socknen. Den här står i Torp.

Kalendarium

 

 

  • Arbetet med Störlingeboken fortsätter. Fotografering av fastighetena kommer att ske under sommaren. Styrelsen arbetar med ett underlag till faktatexter och beskrivningar av fastigheterna. En del intervjuer har gjort och några är inplanerade. Ta chansen att medverka i boken! Alla tips och idéer är välkomna. Har du några berättelser eller texter att dela med dig av blir vi glada. Det behövs mycket material för att det ska kunna bli en bok. Tanken är att den ska vara klar och ges ut om ett år.

 

 

Aktuellt

 

 

  • Se den vita älgen Ferdinad på bioduk!

Söndagen den 25 november kl 18.00 kommer naturfilmaren Ulf Jonasson, Vildmarksforum till IOGT-lokalen i Gärdslösa och visar valda delar ur filmen "Skogens vita konung" som nyligen har visats på SVT. Han kommer även att visa delar ur filmen "Eken - in i döden levande", som bl a handlar om ekoxarna i naturreservatet Ekerum på Öland. Vi kommer att få höra honom berätta om sina fantastiska möten med dessa djur och hur han har lyckats komma dem så nära utan att de blir störda.

 

Dessutom kommer det att serveras en enklare måltid under kvällen. Begränsat antal platser. Biljettpris 150 kr. Förbokning via telefon och mail. Se kommande annons.

 

 

  • Informationskvällen om släktforskning med Lasse Sjöberg på Borgholms Bibliotek den 25 september, lockade ett 30-tal deltagare. Det blev en trevlig kväll med många skratt och intressanta frågor i samband med deltagarnas egna knapptryckningar på datorerna. För många öppnades en ny värld att söka vidare i för att hitta sina förfäder.

Lasse Sjöberg kommer att hjälpa till i arbetet med Störlingeboken.

 

  • Se foton från Månskenskvällen vid kvarnen Flora den 26 augusti. Klicka här
  • Årets grillkväll (utan grillning)hölls vid Störlinge bodar den 2 augusti. Klicka här

 

 

  • Söndagen den 10 juni rensades Gallmarås källa. Nu kan man åter se det kalla och kristallklara vattnet sippra fram ur kalkstensberget. Se bilder från rensningen.

 

Klicka på bilden

Störlinge bygata 1950.

Borgholms kommun, bildarkiv

Nilssons Foto

Foto Ulf Jonasson