Störlingeboken
Kvarnen Flora
Byskrinet i Övra Bägby
Guldring som hittades i en krigargrav i Övra Bägby
En av fem milstolpar i socknen. Den här står i Torp.

Störlingeboken

Informationsmöte tisdagen den 19 september 2017 med Störlingebor om arbetet med boken.

 

Platsen för mötet var Störlinge Motormuseum, där ägarna Åke, Henric och Berit hade dukat upp med finaste porslin och nybakat kaffebröd.

 

Ett 30-tal Störlingebor hade hörsammat inbjudan. Ordföranden berättade om hur en bok om byn skulle kunna läggas upp och underströk vikten av att det är Störlingeborna själva som väljer vad boken ska innehålla. underlag lämnas till kulturgruppens styrelse som också kommer att vara redaktionskommittén under detta arbete.

 

Digitala texter och fotomaterial skickas via mail till

a-m.linaker@telia.com.

 

Mera information om kontaktvägar mm kommer att lämnas på den här sidan.

Störlinge bygata 1950

Borgholms kommun, bildarkiv

Nilssons Foto

Klicka på bilderna

Kopia av text från Störlinge Lantbruks o Motormuseums facebooksida 20 september 2017

 

I går kväll samlades byborna i Störlinge i museets kafé för att bli informerade om en bok om Störlinge By som Södra Gärdslösa kulturgrupp planerar att ge ut. Kulturgruppens ordförande Anne-Marie Linåker hade förberett kvällen på ett föredömligt sätt och hade redan mycket att berätta om Störlinge. Under kaffet var det livliga diskussioner om allt som hänt i byn och vad som borde finnas med. Nu gäller det att alla i byn hjälps åt att minnas, lämna in foton m.m. Hitintills har kulturgruppen givit ut fyra böcker om Gärdslösa socken. Så vem vet, till nästa sommar kanske ytterligare en boken, boken om Störlinge by är utgiven.