Cykelrally 2014

Cykelrally 2014

Klicka på bilderna

48 deltagare på väg västerut från startplatsen - torget i Sättra. Första stoppet var på Jordsläta Södergård där ägaren Marlene berättade om gårdens historia och dess gårdsslakteri. Via grusvägen tog vi oss till Vedby där Arne berättade om  Mittlandsskogen.  Pausen var välkommen - det var varmt och nu smakade nybakade bullar och saft riktigt bra. Vi hade bara börjat vår cykeltur men redan nu gjorde sig vissa kroppsdelar till känna, skönt att stå en stund... Färden gick sedan österut, mot Ismantorpsborg där vi skulle inmundiga vår medhavda mat och naturligtvis lite kulturhistoria. Ingrid berättade om borgens historia. Nästastopp blev  Åstad och kvarnen vid Vitkärr där Arne talade om kvarnar och Amunds mosse, en stor agmyr, som också ligger i närheten. Anette och Alice höll i dragningen av dagens lotteri, där vinsterna var skänkta av Dina försäkringar och Länsförsäkringar.

Första pris gick till Malte som glad i hågen cyklade hem med en sprillans ny brandsläckare. Sista stoppet var vid Kvistorp, där vi beundrade boningshuset med torn och tinnar, tog en kaffepaus

        Sista stoppet var vid Kvistorp, där vi beundrade boningshuset med torn och tinnar, tog en kaffepaus och lyssnade på Arnes aldrig sinande kunskaper om vår hembygd. På hemvägen bjöd Ingela Beijer in oss till sitt galleri, där vi beundrade hennes  tavlor. Tillbaka i Sättra avslutade Malte dagen med att berätta en göteborgsvits.