Cykelrally 2016

Cykelrally 2016

Klicka på bilderna

I år startade vi vid Störlinge Motormuseum. Där berättade Henrik Bertilsson  om sitt tidiga samlande av traktorer, som så småningom resulterade i ett välfyllt och välbesökt museum.

Vi cyklade sen norrut, tog av från landsvägen för att titta på det väl dolda medeltida stenkorset som står vid åkerkanten och som ingen riktigt vet historien bakom. Historiken bakom Boulehallen i Tjusby tillkomst berättade grundaren Sievert Johansson för oss.

Mainy överlämnade Kulturgruppens senaste bok om Norra Gärdslösa och tackade Sievert, för hans berättelse om hur gården hade förändrats från traditionellt lantbruk till en blomstrande verksamhet med Boulehallen.

En tavla med stenkorset finns hos familjen Sievert och Lisbeth Johansson och nu fick vi också se den.


Efter saft och bullepaus bar det av på cyklarna igen - norrut och så in på Vickelstigen för att snabbt ta till höger mot Skedås. På fina grusvägar och i vacker sommargrönska färdades vi mot dagens slutmål - Skedemosse gård.

Här tog ägaren Elna-Britt af Wåhlberg emot och berättade mycket inlevelsefullt om gårdens historia, om guldfynden i närliggande mossen, om gårdens museum i det gamla sädesmagasinet och om det nystartade ölbryggeriet på gården.


Dagen avslutades med dragning i cykellotteriet och de finfina vinsterna var i år skänkta av Dina Försäkringar Öland.