Kvarnfester 2010, 2011, 2012, 2013 o 2014

Kvarnfester 2010, 2011, 2012, 2013 och 2014

Kvarnfest 2014

Kvarnfesten blev i år en trevlig tillställning i solsken och värme för ett fyrtiotal besökande.


Grillen glödde, lotterna såldes lätt. Vi tackar i år särskilt familjen Lätt, som i många år skänkt godislådor till  lotteriet.


Kvällen avslutades med sedvanlig dragkamp. Vinnare? De som drog mot norr - revansch för söderkrafterna nästa år?

Klicka på bilderna

Kvarnfest 2013

Klicka på bilderna

Vinterjackorna kom väl till pass i den bistra vinden.


Ett par gäster från Danmark uppskattade att få delta i vår fest.


Det norra laget var starkast i år och segrade i den traditionella dragkampstävlingen.

Kvarnfest i maj 2012

Regnet hängde i luften på lördagsmorgonen, men två modiga medlemmar lyckades ändå ta sig fram till Gallmarås källa. Först måste de besegra både elstängsel och nyfikna ungdjur och vada genom drivor av smörblommor, gullvivor och humleblomster.

Källan var i år helt övervuxen av någon sorts vattenväxt men efter idogt ösande och skräpplockande framträdde den klara vattenspegeln. Vattnet sipprar ständigt fram ur kalkstenen och torkar aldrig ut. Nöjda återvände de två modiga efter årets miljövårdande insats.

 

På kvällen samlades ett trettiotal medlemmar till årets sedvanliga fest vid kvarnen Flora för några timmar i gemenskapens tecken. Nu var himlen klarblå, solen sken och Östersjön gnistrade på håll, men det var lite kyligt - det är ju bara maj ännu. Arne hade tänt grillen och runt den samlades alla för jämförande korvstudier. Den öländska matkulturen utvecklas i rasande fart och på gallret fanns allt från exklusiva lammkorvar med vitlök till de vanliga grillkorvarna i storpack. Lite korvfilosofiskt snack hördes här och där.

Runt långborden slog man sig ner för att prata med grannar och sommarboende, som man kanske inte sett sen förra sommaren. När solen sjönk och det var slut på fat och i glas såldes lotter, där godisvinster var mäkta populärt.

Kvällen avslutades som vanligt med dragkamp mellan norr och söder. Med liv och lust drogs det i repet, av deltagare som plötsligt bytte sida!! så någon absolut vinnare var svår att kora - oavgjort låter väl bra!

Klicka på bilderna

Kvarnfest 28 maj 2011

Det blev en trevlig kväll i gemenskapens tecken.


Vem som vann dragkampen? I år var det de som drog mot norr som gick segrande ur den prestigeladdade kampen.

I år var det en solig men kylig kväll när vår ordförande välkomnade ett trettiotal personer som samlats vid kvarnen Flora för att umgås, grilla medhavda korvar eller köttbitar, köpa lotter och vinna fina skänkta vinster och inte minst för att delta i den årliga dragkampen.

 

Här fanns också tre hedersgäster, Åke Nilsson från Kultur och Fritidsnämnden, Eva Ateva från Utbildningsnämnden och Leif Johansson från Ölands Sparbanksstiftelse, speciellt inbjudna som tack för sponsring av boken "Rosenborg - sommaridyll och galgbacke".

 


 

 

 

Artikel i ÖB torsdagen den 23 juni 2011 med rubriken Kvarnfest i Södra Gärdslösa:

Kvarnfest 2010

Klicka på bilderna