Månskenskvällar före 2015

Månskenskvällar vid kvarnen Flora före 2015


(2006, 2007, 2008, 2011, 2012 och 2013)

Månskenskväll 2013

 

Månskenskvällen blev gemytlig afton med ytterligare nya vänner. I väntan på månen berättade Arne Andersson om kvarnen Flora och Gallmarås källa. Mainy Ekberg informerade om den nya boken "Byarna vid bäcken Övra Bägby - Nedra Bägby - Runsberga" och om utställningen i Gärdslösa prästgårds brygghus under skördefesten. Strax innan nio fick vi se fullmånen, stor och röd, stiga upp vid horisonten - kvällens höjdpunkt!

Månskenskväll augusti 2012

 

Årets månskenskväll vid kvarnen Flora blev precis vad vi förväntade oss. Ett femtontal vuxna och barn kom för att se månen gå upp stor och rund vid horisonten och vi njöt av den vackra vyn med månsken över det skimrande havet. Under tiden fikade vi och trivdes i den varma sommarkvällen.

Månskenskväll 2011

 

Skulle vi få sällskap av månen ikväll eller skulle den gäcka oss även i år?

 

Det var ett glatt sällskap, både gammal och ung, som samlades vid kvarnen Flora för att tillsammans se månen komma upp över Östersjön denna blåsiga augustikväll. Här gällde det att hålla i plastmuggarna om man inte ville att vinden skulle tömma dem!

 

Ordförande Mainy påminde oss om att inte glömma rösta på Gärdslösa brudkrona i den riksomfattande tävlingen om kulturklenoder samtidigt som våra blickar oroligt spejade in alla moln som fanns på himlen - ingen måne i sikte ännu.

 

När kaffekorgarna var tömda på sitt innehåll hade månen fortfarande inte visat sig och vi konstaterade att även i år blev det en månskenskväll utan måne.

 

Men trevligt hade vi! 

Månskenskväll 2008

Gun Nilsson, Lars-Erik, Ove, Ann-Christine, Ingrid Andersson och Bertil Nilsson

Månskenskväll 2007

Månen som vi väntade på men inte fick se sig den här kvällen.

Allan, Kennet Nilsson, Maja Palmgren och Arne Andersson

Månskenskväll 2006

Klicka på bilderna

Allan L, Bo Ekberg, Arne Andersson och Birgitta J

Familjen Sjöbäck