Grillkväll 2012

Grillkväll på Bägbyholmen 2012

En tisdagskväll i juli var det grillkväll vid Bägby bodar. Två traktorer med vidhängande balvagn tog oss ner till Bägbyholmen där vi under trevlig samvaro grillade, tävlade i olika lekar och fick oss berättat fakta om platsen vi samlats på. 

Vi fick skjuts med balvagn ner till sjön. Göran Addén körde den ena traktorn och Mats Jaensson den andra. Det bar iväg genom bygatan och vi satt tryggt på halmbalar bakom galler. Väl nere vid sjöbodarna välkomnade Mainy och Karin oss.Vi samlades runt den tända grillen och förundrades över den mängd av olika korvar som finns. De färdiggrillade korvarna smakade gott och från de olika borden hördes prat och många glada skratt. Här sitter bybor och sommarboende och lyssnar när Arne berättar Bägbyholmens histori.Förr fanns här många sjöbodar- nu finns det fyra, förr fanns det fiskare - nu fiskar ingen här, berättade han.

I tävlingen mellan byalagen gällde det bland annat att få så många bollar som möjligt i en hink och att sedan balansera dem på en planka. Det vinnande laget fick applåder och priser innan det var dags att åka hem igen belåtna över att regnet, som hängde i luften, inte kom fram.

Klicka på bilderna

Se flera bilder nedan

Klicka på bilderna