Teater 2010, 2012, 2014

Teaterkvällar

2010, 2012 och 2014

Frieriet

Soppteater i IOGT-lokalen 2014

Klicka på bilderna

Giftaslysten man ska fria till granndottern, förvecklingar uppstår. Men slutet gott - allting gott.

En trevlig teaterkväll med PANIK-teatern från Uppsala är till ända!

 

Tillsammans med IOGT-NTO och Ölands Riksteaterförening anordnade Kulturgruppen en teaterkväll i Gärdslösa. PANIK-teatern från Uppsala bjöd på en fartfylld och trevlig föreställning, Frieriet av Anton Tjechov.

En stund till

Teaterföreställning 2012

För att läsa artikeln klicka på symbolen i övre högra hörnet och bilden öppnas i ett nytt fönster. Klicka därefter på +-symbolen i nederkanten.

Klicka på bilderna

Torsdagen 1 november mötte vi syskonen Henning och Signe Kullzén i teaterföreställningen "En stund till". Lars Sonnesjö från Kalmar Byteater gjorde tillsammans med dockan Signe en fortsättning på den mycket uppskattade pjäsen "Din stund på jorden" från 2009-2010.

Arrangemanget skedde tillsammans med IOGT och gavs i IOGT-lokalen iGärdslösa.


I lördags nådde Lars Sonnesjö IOGT-lokalen i Gärdslösa på sin turné med mono-dialogen ”En stund till”. I väntan på hans entré minglade en förväntansfull publik, intagandes ”godtempardricka”, alltså alkoholfri cider, och snacks, alltså jordnötter.


 

Teatern själv presenterar den aktuella föreställningen som ”en varm, ömsint, humoristisk liten föreställning, ett samtal helt ogenerat och öppet, om att bli äldre, hur det kunde komma sig att det blev som det blev i livet, om de val vi gjort och inte gjort, om saknad och längtan.”


Den presentationen verkade den huvudsakligen litet äldre publiken inte ha några svårigheter att skriva under på. Samtalet mellan Sonnesjö och en bitska och slagfärdiga Signe Kullzén i dockans skepnad var nostalgiskt på flera sätt. Både teateruppsättningar och människoliv har en begränsad livslängd, ett faktum som lämpade sig bra att filosofera kring. ”En stund till” är nämligen fortsättningen på den förra pjäsen, i vilken Signe gick in i den sista vilan, om vi inte missminner oss. Den sista vilan i Sonnesjös resväska var dock dubbelbottnad, visade det sig. Skådespelaren Signe hade inte dött, bara rollfiguren Signe.


ANDERS MARELL


Ur Ölandsbladets webbtidning 8 november 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 


Den lille fule ölänningen

Teaterföreställning 2010